eidhseis365.gr
Screenshot 2024 02 22 154507
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

”Οι Φύλακες της Αγιασοφιάς”: Νέο παιδικό βιβλίο από τις εκδόσεις ΣΤΑΜΟΥΛΗ

Κοινοποίηση

Συγγραφέας: Γιώργος Αντωνάκης

Σχεδιασμός εικόνων: Εύα Καραντινού

Ψηφιακός χρωματισμός: Ευγενία Καζαντζίδη

ISBN: 9789604953943

KB: 42355

Σχήμα: 17×24

Σελίδες: 192

Λιανική τιμή: 13,90 ευρώ

Οι Εκδόσεις Άθως με χαρά παρουσιάζουν το νέο παιδικό μυθιστόρημα Ο φύλακας της Αγιασοφιάςτου συγγραφέα Γιώργου Αντωνάκη.

Ένα βυζαντινό νόµισµα κοµµένο στη µέση, µε τον αυτοκράτορανα κρατάει µια µπάλα… Ο άγγελος της Αγιασοφιάς µε τα έξι φτερά κι η φήµη πως ο Μωάµεθ ο Πορθητής ήταν Χριστιανός… Ένα παλιό συµβόλαιο στην Κρήτη, δυο αδέλφια που χωρίζονται, οι Κρυπτοχριστιανοί και ένα ταξίδι ώς τη Σµύρνη…  Οι φετινές διακοπές ήταν πραγµατικά γεµάτες από περιπέτειες και εκπλήξεις! Ευτυχώς που η χαµένη γάτα της Αγιασοφιάς οδήγησε τον Οδυσσέα, τη Ραλλού και τον Θωµά µέσα από δαιδαλώδεις, υπόγειες σήραγγες ξανά στην υπέροχη λιακάδα της Κωνσταντινούπολης!

 Ή µήπως τους βοήθησε ο άγγελος του τρούλου;

Μια συναρπαστική περιπλάνηση κι η µεγάλη εκκλησία της Αγιασοφιάς να στέκεται πάντα περήφανη, ακατάβλητη, εκεί όπου τη θεµέλιωσε πριν από τόσους αιώνες ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός…

Ο Γιώργος Αντωνάκης, ο συγγραφέας που μας έκανε να αγαπήσουμε και πάλι στο παιδικό μυθιστόρημα, επανέρχεται δριμύτερος με ένα βιβλίο που συνδυάζει μυστήριο, χιούμορ, ταξίδι στο χώρο και στον χρόνο αλλά και μια λεπτή και ευγενική  συγκίνηση.

Ένα βιβλίο που θα συναρπάσει όλα τα παιδιά από 10 ετών και πάνω αλλά και τους εφήβους μας.

Μια καλογραμμένη ιστορία με ζωντανούς διαλόγους, με αρκετή δόση σουρρεαλισμού, όπως πάντα γίνεται στα καλογραμμένα παιδικά και εφηβικά βιβλία.

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου οι νεαροί αναγνώστες θα βρουν έξυπνες δραστηριότητες που εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους γύρω από την Αγία Σοφία και παράλληλα ψυχαγωγούν.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιώργος Αντωνάκης γεννήθηκε και µεγάλωσε στα Αγκουσελιανά Ρεθύµνου. Ως δάσκαλος εργάστηκε για πολλά χρόνια σε σχολεία της Κρήτης και της Αθήνας. Ασχολήθηκε µε τη φωτογραφία, την αγιογραφία και το θέατρο.

Ζει στη νότια Ελλάδα, δουλεύει τη γη, οργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις και γράφει βιβλία για παιδιά.

Screenshot 2024 02 22 153933
Screenshot 2024 02 22 154322
Screenshot 2024 02 22 154351

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πρωτοποριακές δράσεις για τον έλεγχο και την αντιμετώπιση κρουσμάτων ασθενειών από τα κουνούπια

Ο επικεφαλής του Χρηματιστηρίου του Τελ Αβίβ προειδοποιεί ότι το Ισραήλ μπορεί να γίνει φτωχή χώρα

Kάλεσμα-έκπληξη για την επανεκκίνηση του κόμματος Λ.Α.Ο.Σ