eidhseis365.gr
Screenshot 2024 02 22 142552
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

”Κλέφτης Χαρταετών”: Νέο Παιδικό βιβλίο από τις εκδόσεις ΣΤΑΜΟΥΛΗ

Κοινοποίηση

Κείμενα: Άννα Ιακώβου

Εικονογράφηση: Εύα Καραντινού

Κ.Β.: 2769

ISBN: 9789606180897

Σχήμα: 21×29

Σελίδες:64

Λιανική τιμή: 13,90 ευρώ

Οι εκδόσεις Σταμούλη με χαρά ανακοινώνουν την κυκλοφορία του νέου βιβλίου της Άννας Ιακώβου ΚλέφτηςΧαρταετών.

Το βιβλίο εικονογράφησε η Εύα Καραντινού και συνοδεύεται από audiobook, παρτιτούρες για τα τραγούδια του βιβλίου και δραστηριότητες!

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και τα παιδιά ετοιμάζονται να ξεχυθούν στις εξοχές και να πετάξουν τους χαρταετούς τους. Μα παραμονεύει ένας κλέφτης αλλιώτικος από τους άλλους, ένας κλέφτης πέραν πάσης υποψίας, που κλέβει… χαρταετούς! Η παρέα των παιδιών είναι αποφασισμένη να βρει τρόπο να γλιτώσει τους φετινούς χαρταετούς από τον κλέφτη! Θα τα καταφέρει;

Ένα ξεκαρδιστικό παραμύθι, γραμμένο με τον μοναδικό τρόπο της Άννας Ιακώβου, που συνδυάζει τις γνώσεις και την παράδοση με το παιχνίδι και το τραγούδι. Η πανέμορφη εικονογράφηση της Εύας Καραντινού ζωντανεύει το παραμύθι. Στο βιβλίο περιέχονται όμορφες δραστηριότητες, οδηγίες κατασκευής για χαρταετό και πολλές χρωμοσελίδες!

Το βιβλίο συνοδεύει πλούσιοςηχητικός δίσκος με audiobookμε δραματοποιημένη αφήγηση του βιβλίου και πρωτότυπη μουσική και τραγούδια, που θα διασκεδάσει τα παιδιά για πολλές ώρες!

Στην δημιουργία του ηχητικού δίσκου συνέβαλε μια μεγάλη ομάδα συντελεστών:

Σκηνοθεσία: Άννα Ιακώβου,

Προετοιμασία, ηχογράφηση και επεξεργασία χορωδίας, θεατρικού και οργάνων: Ηλιόπουλος Αναστάσιος

Ηχογράφηση – Ηχητική επεξεργασία-μοντάζ: Κατερίνα Παπαδά

Μουσική επιμέλεια – Sound design: Κατερίνα Παπαδά

Μίξη/Mastering:ΓιάννηςΧριστοδουλάτος

Στούντιο:Sweetspot production studio

ΑΦΗΓΗΣΗ: Άννα Ιακώβου

Ακούστηκαν στους ρόλους:

Πατέρας: Γιάννης Χριστοδουλάτος

Φρίξος: Ελευθέριος Ηλιόπουλος

Έλλη: Σοφία Ηλιοπούλου

Βατόμουρο: Άρτεμις Ντότσικα

Κρινάκι: Αριάδνη Ντότσικα

Κοκκινόβουρτσας: Χαράλαμπος Μαντζούρης

Μπουλντόζας: Άγγελος Κουτρούμπας

Τσιρότος: Ιωάννης Δ. Μαντζούρης

Γίγας: Παναγιώτης Μιχαλεάκος

Σπίρτο: Σπύρος Γιαννόπουλος

Στίχοι – Μουσική: Άννα Ιακώβου

Ενορχήστρωση:Αναστάσιος Ηλιόπουλος

Μουσική έπαιξαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λαμίας

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Άννα Ιακώβου

Η Άννα Ιακώβου γεννήθηκε στην Άρτα και έζησε εκεί τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Από το 2000, που εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο, μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 60 τίτλοι βιβλίων, που αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους. Βραβεύτηκε από τον Κύκλο Παιδικού Βιβλίου, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για το σύνολο του έργου της και την πολυετή, ποιοτική προσφορά της στο ορθόδοξο, παιδικό βιβλίο. Το 2018 τιμήθηκε από την Ένωση Αγιοπαρασκευουσίων Κρήνης Μικράς Ασίας για το συγγραφικό της έργο και τη συμβολή της στην προβολή του ιερομάρτυρα αγίου Γεωργίου Καρασταμάτη. Βιβλία της μεταφράστηκαν στα Αγγλικά, Ρωσικά, Ρουμανικά και Γαλλικά.

Εύα Καραντινού

Η Εύα Καραντινού είναι ζωγράφος, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, µε δάσκαλο τον Δηµήτρη Μυταρά. Έχει διδάξει σχέδιο, τεχνικές ζωγραφικής και έχει συµµετάσχει σε πολλές, οµαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ασχολείται επαγγελµατικά µε τη βυζαντινή αγιογραφία, τον σχεδιασµό και τη µελέτη εσωτερικών χώρων, όπως επίσης και µε την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Συνολικά έχει εικονογραφήσει πάνω από 200 παιδικά βιβλία. Έχει βραβευθεί από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την προσφορά της στο ορθόδοξο βιβλίο. Από τις εκδόσεις ΑΘΩΣ κυκλοφορούν µε δική της εικονογράφηση τα βιβλία Η κυρά της Ρω, Ο Ανεµοθόδωρος, Ο άγιος Γεώργιος Καρσλίδης, Ο πατήρ Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, και Ο Άγιος Γεώργιος, Όταν γελάει ο ουρανός 3 και 4, Το Κλειδί, Η Ταγαρού της Άννας Ιακώβου, και Τα Ωραιότερα Χριστούγεννα, του Κ. Γανωτή, και άλλα.

Screenshot 2024 02 22 142433
Screenshot 2024 02 22 142515

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Μητσοτάκης: «Οι αγρότες δικαιολογημένα διαμαρτύρονται αλλά τα προβλήματα δεν περιορίζονται στη Θεσσαλία»

Η Έφη παράτησε την Αθήνα για τη Γαύδο

Ο «Επισκέπτης» του Ερίκ Eμμανουέλ Σμιτ σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – RADIO CITY THEAΤRE / από Παρασκευή 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024