eidhseis365.gr
Vasilis Stigkas Spartiates 1020
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Aκραία παρέμβαση στη Βουλή από τον Βασίλη Στίγκα για τα ομόφυλα ζευγάρια

Κοινοποίηση

Την αντίδραση του προεδρείου και κομμάτων της Βουλής προκάλεσε η ακραία φρασεολογία που χρησιμοποίησε στην Oλομέλεια, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας, ο οποίος αξιοποίησε τη συνεδρίαση για να αναφερθεί στην επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Μας κατηγορούν ότι είμαστε ομοφοβικοί, γιατί είμαστε από αυτούς που σπρώχνουμε αντί να μας σπρώχνουνε. Για όνομα του Θεού, θα φτάσουμε να ντρεπόμαστε που είμαστε straight!», είπε αρχικά ο κ. Στίγκας.

«Δεν μπορώ να επιτρέψω μέσα στο Kοινοβούλιο να ακούγονται εκφράσεις, όπως ακούστηκαν. Παρακαλώ να ανακαλέσετε», είπε ο προεδρεύων Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο κ. Στίγκας αν και δήλωσε ότι ανακαλεί, συνέχισε λέγοντας: «Πρέπει να αντισταθούμε. Κι εσείς κύριοι της Νέας Δημοκρατίας να μην ακούτε κανέναν και να είστε εδώ να μιλήσετε και να καταψηφίσετε αυτό το νομοσχέδιο».

Για όσα είπε ο κ. Στίγκας, αντέδρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος.

«Όταν ακούγεται μέσα σε αυτή την αίθουσα κακοποιητικός λόγος, ρατσιστικός λόγος σε οποιανδήποτε έκφανση, πρέπει να υπάρχουν απαντήσεις. Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί μειοψηφία της αίθουσας οδηγήθηκε να εκφράσει τη διαφωνία της με αυτά που ακουγόντουσαν πριν. Πρέπει να είναι καθαρό ότι απέναντι σε αυτά πρέπει να υπάρχει ένα μέτωπο, από όλες και όλους, μέσα σε αυτή την αίθουσα», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς κάλεσε επίσης τον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών να απαντήσει αν θα γίνει πειθαρχικός έλεγχο για τον κ. Μπέο που χθες απείλησε δημοτικό σύμβουλο, λέγοντας του ότι «εσύ, σίγουρα θα φας ξύλο, μέχρι να τελειώσει η θητεία» ή αν η κυβέρνηση θα συνεχίσει να τον… «χαϊδεύει».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος συνέστησε στον πρόεδρο των Σπαρτιατών να θυμηθεί ότι στον προθάλαμο της δικαστικής εξουσίας, για μια υπόθεση η οποία είναι πλήγμα, όχι μόνο για τους Σπαρτιάτες αλλά και για όσους τους στηρίζουν. «Εμείς εξακολουθούμε να είμαστε κόμμα όλων των πολιτών, όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από την επιλογή τους και αυτή την προσπάθεια δεν θα μας την ανακόψει κανείς, και ιδίως αυτοί οι κύριοι που στεγάζονται στο ακροδεξιό φάσμα της πολιτικής ζωής και επικοινωνούν με τις πιο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής και της παγκόσμιας ιστορίας», είπε ο κ. Ξανθόπουλος.

«Εμείς, γι΄ αυτή την ειδική περίπτωση των ομοφυλοφίλων, ποτέ μα ποτέ δεν έχουμε εκφράσει κακοποιητικό λόγο. Το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του, είναι απόλυτο δικαίωμα του και δεν μας ενδιαφέρει. Εδώ μιλάμε για άλλα θέματα που έρχονται και προσπαθούν να εκμαυλίσουν την ελληνική κοινωνία», απάντησε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών και τόνισε ότι το κόμμα του έχει ήθος και ευπρέπεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Μισθός από 1.047 έως 1.169 ευρώ στις νέες μητέρες

Χάρης Κωστόπουλος: Η ανάρτηση του γιου του μετά την κηδεία – “Πάλεψε μέχρι τέλους”

Eπιθεώρηση Εργασίας: 306 πρόστιμα ύψους 1.230.350 ευρώ σε ένα μήνα