eidhseis365.gr
ΔΙΕΘΝΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατηγορίες του Δρουζικού Ηγέτη κατά της Σουνιτικής Κυβέρνησης της Συρίας για Εθνοκαθαρτική Εκστρατεία – Πάνω από 100 Θύματα σε Δύο Ημέρες

Κοινοποίηση

Σύγκρουση στη Συρία: Καταδίκη των Σφαγών κατά των Δρούζων

Ο θρησκευτικός ηγέτης της Δρούζικης κοινότητας στη Συρία προχώρησε σήμερα σε μια σφοδρή καταδίκη μιας «εκστρατείας γενοκτονίας» κατά της κοινότητάς του. Με αφορμή τις πρόσφατες διαθρησκευτικές συγκρούσεις που έχουν προκαλέσει πάνω από 100 θανάτους σε διάστημα μόλις δύο ημερών, ο ηγέτης επιτέθηκε στην κυβέρνηση του προσωρινού προέδρου Άχμαντ αλ Σάρα.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των Δρούζων μαχητών και ένοπλων ομάδων που συνδέονται με σουνίτες ισλαμιστές, οι οποίοι είναι στην εξουσία στη Συρία, καταδεικνύουν την ασταθή κατάσταση της χώρας, σχεδόν πέντε μήνες μετά την πτώση του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Αυτή η αναταραχή αναδεικνύει τις επικίνδυνες διαστάσεις των θρησκευτικών εντάσεων στην περιοχή.

Αντίκτυποι της Βίας και Κλήσεις για Διεθνή Παρέμβαση

Ο σεΐχης Χικμέτ Αλ-Χίτζρι, μέσω επίσημης ανακοίνωσης, χαρακτήρισε την κατάσταση «αδικαιολόγητη εκστρατεία γενοκτονίας» που στοχεύει «αμάχους μέσα στα σπίτια τους». Ζήτησε άμεση παρέμβαση από διεθνείς δυνάμεις, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τις εξτρεμιστικές πολιτοφυλακές εναντίον του δικού της λαού.

«Μια κυβέρνηση δεν σκοτώνει τον λαό της και έπειτα ισχυρίζεται ότι οι σφαγές προέρχονται από ανεξέλεγκτες ομάδες», είπε, υπογραμμίζοντας ότι μια πραγματική κυβέρνηση έχει χρέος να προστατεύει τους πολίτες της.

Αντιδρώντας στις καταγγελίες, ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών, Ασάντ αλ Σαϊμπάνι, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, δήλωσε ότι κάθε αίτημα για ξένη παρέμβαση θα επιδεινώσει τη κατάσταση και θα οδηγήσει σε περαιτέρω διαιρέσεις στην κοινωνία.

Η Ιστορία της Βίας και οι Συνέπειες για τις Μειονότητες

Οι πρόσφατες μάχες στις κοινότητες του Τζαραμάνα και της Σαχνάγια, που φιλοξενούν Χριστιανούς και Δρούζους, καθώς και στη Σουέιντα, όπου ζει κυρίως Δρούζικος πληθυσμός, αναζωπύρωσαν τις μνήμες από σφαγές προηγούμενων ετών. Σε αυτές τις σφαγές, περισσότερα από 1.700 άτομα έχασαν τη ζωή τους στα μέσα Μαρτίου, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία ανήκε στην αλαουιτική μειονότητα, από την οποία προέρχεται και ο πρώην πρόεδρος Άσαντ.

Οι επιθέσεις αυτές αναδείχθηκαν ως αποτέλεσμα επιθέσεων εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, που φέρνουν στο προσκήνιο την επίμονη αστάθεια της περιοχής.

Αντίκτυποι για την Περιοχή και Διεθνείς Αντιδράσεις

Από τη δική του πλευρά, το Ισραήλ θεωρεί ότι οι σουνίτες ισλαμιστές στη Δαμασκό αποτελούν αυξανόμενη απειλή για τα σύνορά του. Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Γκιντεόν Σάαρ, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να προστατεύσει τις μειονότητες στη Συρία, ιδίως τους Δρούζους, από τις επιθέσεις του καθεστώτος και τις τρομοκρατικές ομάδες.

Επιπλέον, στο παρασκήνιο, ο ηγέτης των Δρούζων του Λιβάνου, Ουαλίντ Τζουμπλάτ, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι εκμεταλλεύεται την κατάσταση των Δρούζων στη Συρία, επιδιώκοντας να διαιρέσει την περιοχή σε θρησκευτικές οντότητες και να δημιουργήσει χάος.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι εξαιρετικά ρευστή και απαιτεί προσεκτική παρακολούθηση από τη διεθνή κοινότητα, καθώς οι εντάσεις συνεχίζουν να επιδεινώνονται και οι συνέπειες μπορεί να είναι σοβαρές τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο και για την περιφερειακή ασφάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τραυματισμοί στην Κωνσταντινούπολη μετά τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ: 151 άτομα στο νοσοκομείο χωρίς σοβαρές επιπλοκές

Ανακοινώσεις της ΑΑΔΕ για τις φορολογικές δηλώσεις στην τελική ευθεία

Πενθήμερο εθνικό πένθος για τον Πάπα αποφάσισε η ιταλική κυβέρνηση

Oμάδα Σύνταξης Δ