eidhseis365.gr
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εναρμόνιση Επιστημονικών Ευρημάτων: Οι Θέσεις του Καθηγητή Λιόλιου για το Πόρισμα του ΕΜΠ και τις Δηλώσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων

Κοινοποίηση

Αναλύσεις και Επισημάνσεις του Θ. Λιόλιου σχετικά με το Πόρισμα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Ο καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής και Στρατιωτικών Επιστημών, Θεόδωρος Λιόλιος, αναφέρθηκε στο πόρισμα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, υπογραμμίζοντας ότι οι διαπιστώσεις του συνδέονται άμεσα με όσα είχε επισημάνει και ο ίδιος τα τελευταία δύο χρόνια. Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο κ. Λιόλιος ανέπτυξε τις απόψεις του με σαφήνεια.

«Οι διαπιστώσεις αυτές δεν είναι καινούριες», τόνισε, αναφερόμενος στους τύπους, τα διαγράμματα και τις αναφορές σε προηγούμενες επιστημονικές μελέτες που χρησιμοποίησε το πόρισμα. «Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων είχε ήδη λύσει το ζήτημα από την αρχή», σημείωσε, υπογραμμίζοντας την ικανότητα της Σχολής να εστιάζει σε ζητήματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία.

Ο καθηγητής επεσήμανε επίσης, «τα έλαια σιλικόνης αναφλέγονται», κάτι που ήταν εύκολα κατανοητό και τεκμηριωμένο στα επιστημονικά εγχειρίδια και τις μελέτες. Σύμφωνα με τον κ. Λιόλιο, το Meτσόβιο Πολυτεχνείο και ο κ. Καρώνης επιβεβαίωσαν αυτή την προφανή διαπίστωση. «Τα έλαια σιλικόνης που διέρρευσαν δημιουργούν ένα πύρινο νέφος», πρόσθεσε, αναφέροντας ότι αυτό συνέβη από την εκδήλωση ενός εσωτερικού βραχυκυκλώματος στον μετασχηματιστή.

Ο κ. Λιόλιος επεξήγησε περαιτέρω τη διαδικασία, επισημαίνοντας ότι, «όταν συνδυάζονται είτε ορυκτέλαια είτε έλαια σιλικόνης με ηλεκτρικό τόξο, προκαλείται χημική αντίδραση, μέσω της πυρόλυσης, που παράγει εύφλεκτα αέρια». Αυτή η χημική διεργασία είναι καθοριστική για την κατανόηση του φαινομένου που παρατηρήθηκε.

Επιπλέον, ο καθηγητής έδωσε μια απλή εξήγηση για το ηλεκτρικό τόξο, αναφέροντας ότι «πρέπει ο κόσμος να κατανοεί ότι αυτό συνδέεται με το βραχυκύκλωμα». Περαιτέρω ανέλυσε τη σύνθεση των μετασχηματιστών και την αλληλεπίδραση τους με τα έλαια σιλικόνης, διευκρινίζοντας τη διαδικασία παραγωγής υδρογονανθράκων που προκύπτει από το βραχυκύκλωμα.

Ο κ. Λιόλιος, της Σχολής Ευελπίδων, επεσήμανε ότι «δεν υπήρξε πολιτικός δόλος σε αυτή την υπόθεση», αφού οι αναζητήσεις των πολιτικών για υδρογονάνθρακες έγιναν με καλή πίστη. «Στην ουσία, όλοι ψάχναμε πληροφορίες που σχετίζονται με τους υδρογονάνθρακες, αλλά η πραγματικότητα αποκαλύφθηκε την ώρα του βραχυκυκλώματος», τόνισε, επισημαίνοντας την σύγχυση που προήλθε λόγω των αναλύσεων που έγιναν χωρίς πλήρη κατανόηση των φαινομένων.

Κλείνοντας, ο κ. Λιόλιος επεσήμανε την ανάγκη για περισσότερη εκπαίδευση και ενημέρωση σχετικά με τα φαινόμενα που αφορούν την ηλεκτρική ενέργεια και τις χημικές αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ανακοινώσεις Κυρανάκη για τη σιδηροδρομική ασφάλεια και τα μελλοντικά έργα Αθήνα-Θεσσαλονίκη μέχρι το 2026

Κύπελλο Ελλάδας Ρεβάνς ΑΕΚ Ολυμπιακού και ΟΦΗ Το πρόγραμμα των αγώνων

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Ελ Σαλβαδόρ – Έγινε αισθητός και στη Γουατεμάλα