eidhseis365.gr
Kalokairinos.jpg
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και των Special Olympics Hellas

Κοινοποίηση

Με το μήνυμα ότι ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει δράσεις που αφορούν ΑμΕΑ, άτομα με νοητική αναπηρία και άλλες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, καλωσόρισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, τον Πρόεδρο και τα στελέχη των Special Olympics Hellas στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την υπογραφή της Συμφωνίας Συνεργασίας που αφορά την ανάπτυξη τοπικού προγράμματος στο Ηράκλειο.

Η επίσημη τελετή υπογραφής της Συμφωνίας Συνεργασίας με τον Δήμο Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Αλέξης Καλοκαιρινός και ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. Διονύσιος Κοδέλλας. Μάλιστα ο Δήμαρχος Ηρακλείου έγινε ο πρώτος εθελοντής για το Ηράκλειο φορώντας ένα φούτερ των Special Olympics Hellas που του προσέφερε ο κ. Κοδέλλας.

Αλέξης Καλοκαιρινός: Προτεραιότητά μας η κοινωνική μέριμνα

Ο Δήμαρχος Ηράκλειου Αλέξης Καλοκαιρινός, στην ομιλία του, τόνισε ότι τα ζητήματα κοινωνικής μέριμνας αποτελούν προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και ψηλά στην ατζέντα των δράσεών της. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ, το οποίο θα ενισχυθεί, καθώς και στη δημιουργία του νέου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου που θα θέσει την Ειδική Αγωγή των εφήβων σε νέα βάση και άλλες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει.

Όσον αφορά το τη συνεργασία με τα Special Olympics Hellas ο Αλέξης Καλοκαιρινός δήλωσε: «Ο Δήμος Ηρακλείου καλωσορίζει την Ομάδα των Special Olympics  εγκαινιάζοντας το Τοπικό Πρόγραμμα Special Olympics Ηρακλείου που είναι η 21η πόλη που αναπτύσσεται για άτομα με νοητική αναπηρία. Ένα πρόγραμμα που δίνει πράγματι μοναδική ευκαιρία κοινωνικής ένταξης στα άτομα με νοητική αναπηρία αλλά και στήριξη στις οικογένειές τους. Συμβάλλει στην άρση αποκλεισμών και την ενίσχυση της κοινωνικοποίησής τους, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα να αναδειχθούν ταλέντα και να καλλιεργηθούν ικανότητες μέσα από τη συμμετοχή σε αγώνες και αθλητικές δράσεις.

Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά στην περιφέρεια της χώρας μας. Ο Δήμος Ηρακλείου δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια. Και συμμετέχουμε με χαρά και σκοπό να την ενισχύσουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο. Μπορεί οι δυνατότητές μας να μην είναι ανεξάντλητες, αλλά η πρόθεσή μας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Οπότε, είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν και οι ανάλογοι τρόποι. Θα ήθελα να συγχαρώ το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» που με την υποστήριξη και τη δωρεά του συμβάλει στο να γίνει πράξη αυτό το αναπτυξιακό πρόγραμμα.».

Τι προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας

Το Τοπικό Πρόγραμμα στο Ηράκλειο θα ξεκινήσει με προπονήσεις στα αθλήματα της ιππασίας και της Ενόργανης Γυμναστικής, κινητοποιώντας άτομα με νοητική αναπηρία και τις οικογένειές τους να ενταχθούν στα Special Olympics

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της συμμετοχής ατόμων με νοητική αναπηρία σε αθλητικά προγράμματα σε τοπικό και Εθνικό επίπεδο καθώς και σε παγκόσμιους αγώνες Special Olympics χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Επιπλέον αναλαμβάνει τη μεταφορά τεχνογνωσίας, τις απαραίτητες εκπαιδεύσεις, τις συνέργειες,την πιθανή παροχή απαραίτητου εξοπλισμού και τη συνεχή υποστήριξη.

Στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος ο Δήμος αναλαμβάνει τη διάθεση αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων αποθήκευσης, υποστήριξη στην εξεύρεση προπονητών, αθλητών με τη συνεργασία τοπικών φορέων, εκπαιδευτικών μονάδων, υποστήριξη ΑΜΕΑ και ανάπτυξη παράλληλων προγραμμάτων  Special Olympics και συγκεκριμένα, εκπαιδευτικά προγράμματα, προγράμματα εθελοντισμού, οικογενειών κ.α

ΠΗΓΗ:in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Μηχανοκίνητη πορεία στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας από αγρότες της Θεσπρωτίας

Μητσοτάκης στο Politico: Εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας σε θαλάσσιο διάδρομο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

η λεμονιά” το νέο έργο του Γιάννη Κεντρωτά, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Αλεξάνδρας Ούστα, από την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στον Πολυχώρο VAULT