eidhseis365.gr
Mhts1 1 768x430
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα μέτρα κατά του ενεργειακού κόστους στον εβδομαδιαίο απολογισμό του πρωθυπουργού – Πολιτική κόντρα με αιχμή τους αγρότες

Κοινοποίηση

Το μίγμα της κυβερνητικής πολιτικής που εφαρμόζει συνδυάζοντας κοινωνικές παρεμβάσεις και προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων ξεδιπλώνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανάρτησή του.

Αιχμή οι αγροτικές κινητοποιήσεις με τον ίδιο να εστιάζει στα 8 νέα μέτρα – ανάχωμα στο υψηλό ενεργειακό κόστος.

Για εμάς δεν υπάρχει «αγροτικό μέτωπο». Το μόνο μέτωπο που έχει η κυβέρνηση είναι με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. Τους ακούμε, τους σεβόμαστε και λαμβάνουμε συνεχώς μέτρα στήριξής τους, αναγνωρίζοντας την αγωνία τους για το αύριο.

Η έμπρακτη στήριξη του δημόσιου πανεπιστημίου με κονδύλια άνω του ενός δισ. σε συνδυασμό την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα αποτελούν κυβερνητικές προτεραιότητες με τον πρωθυπουργό να προαναγγέλλει ότι το νομοσχέδιο θα έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου.

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στην εναλλακτική των ψηφιακών εξετάσεων για τα ΑΕΙ που βρίσκονται υπό κατάληψη ώστε να μην χάσουν οι φοιτητές την εξεταστική: Οι καθηγητές των ΑΕΙ έχουν υποχρέωση και ευθύνη να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα των ψηφιακών εξετάσεων, ώστε να εγγυηθούν και να προστατεύσουν το δικαίωμα των φοιτητών να μην χαθεί η εξεταστική του Φεβρουαρίου (…)

Στις προτεραιότητες η επανένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας
Η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό θα τεθεί και φέτος σε ισχύ νωρίτερα, από την 1η Απριλίου, με στόχο να φτάσει τα 950 ευρώ εντός 4ετίας, αναφέρει ο πρωθυπουργός και συμπληρώνει: Επιβράβευση της κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία αλλά και επιτυχία όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων αποτελεί και η πρόσφατη έκδοση του 10ετούς ομολόγου. Βγήκαμε στις αγορές να δανειστούμε 4 δισ. ευρώ -το μεγαλύτερο ποσό από το 2010- και οι επενδυτές μάς πρόσφεραν το ποσό ρεκόρ των 35 δισεκατομμυρίων, με το χαμηλότερο επιτόκιο δανεισμού για 10ετές, γύρω στο 3,5%, αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Η στρατηγική της αντιπολίτευσης
Για μια Ελλάδα που θα αποτελεί παράγοντα ανάπτυξης με ίσες ευκαιρίες για όλους έκανε λόγο ο Στέφανος Κασσελάκης ανοίγοντας της εργασίεας του πρώτου περιφερειακού συνεδρίου του κόμματος στην Κοζάνη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με αγρότες στην Κοζάνη και επανέλαβε τη στήριξή του στον αγώνα τους και στα αιτήματά τους. ΦΗ

Το ΠΑΣΟΚ είναι ο πραγματικός ιδεολογικός και πολιτικός αντίπαλος της συντήρησης στην Ελλάδα δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην κοπή της πίτας των Νομαρχιακών Επιτροπών Θεσσαλονίκης.

θα δώσει πραγματική κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες

Η Ελληνική Λύση τονίζει: “Όταν ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι «δεν υπάρχει μέτωπο με τους αγρότες» τότε αποδεικνύει ότι οι αγωνιζόμενοι Έλληνες αγρότες έχουν απόλυτο δίκιο για τις κινητοποιήσεις τους: Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του έχουν ανοίξει μέτωπο με ολόκληρη την κοινωνία αλλά και τη λογική”

Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, επισημαίνοντας ότι “η κυβέρνηση με ψίχουλα προσπαθεί να ξεγελάσει τους αγρότες”.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

Πήγη:www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΑΔΜΗΕ: Χρονιά ρεκόρ το 2023 για την καθαρή ενέργεια στην Ελλάδα

Βριλήσσια: Θύμα ληστείας ο Μπεν Μάκλμορ της ΑΕΚ – Του άρπαξαν ρολόι αξίας 200.000 ευρώ

Ομόφωνο «όχι» από την Ιεραρχία της Εκκλησίας για γάμο και τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια