eidhseis365.gr
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ – Κώστας Ζαχαριάδης: Έχουμε μπει σε έναν φαύλο κύκλο εσωστρέφειας – Απόλυτο αδιέξοδο αν συνεχίσουμε έτσι

Κοινοποίηση

Δυσοίωνο προβλέπει το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ο πρώην Βουλευτής και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Ζαχαριάδης. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, «όταν ένα κόμμα μπαίνει σε μια διαδικασία συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της Πολιτικής Γραμματείας ή κάνει συνέδριο, προφανώς έχει εσωτερικές αντιθέσεις, προφανώς έχει διαφορετικές απόψεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάει να κάνει αντιπολίτευση και όλη την ώρα αυτοβασανίζεται και αυτομαχαιρώνεται» υποστήριξε, προσθέτοντας πως «αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει και πρέπει να σταματήσει χθες. Και πρέπει να εξαντληθούν τα όρια και τα περιθώρια να γεφυρωθεί πρώτα από όλα το ψυχολογικό χάσμα. Αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα αυτή την στιγμή».

«Δεν μπορούμε να πάμε μέχρι τον Φλεβάρη με αυτό τον τρόπο»

«Είναι αντικειμενικό το επιχείρημα αυτό και στην πολιτική κατά τη γνώμη μου τίποτα δεν είναι προσωπικό, όλα είναι πολιτικά. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ανάγκη να γίνει σοβαρή και με σχέδιο αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ στην κατάσταση που βρίσκεται, δεν το κάνει και αυτό πρέπει να αλλάξει. Δεν μπορούμε να πάμε μέχρι τον Φλεβάρη με αυτό τον τρόπο» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης.

Έκανε λόγο για μια πάρα πολύ δύσκολη συνθήκη και επισήμανε πως το κόμμα έχει μπει σε έναν φαύλο κύκλο εσωστρέφειας, ο οποίος αν συνεχιστεί με αυτόν τον τρόπο, οδηγεί στο απόλυτο αδιέξοδο. «Έχω την απόλυτη βεβαιότητα ότι τα ζητήματα τα οποία απασχολούν τους πολίτες είναι άλλα. Είναι η μεγάλη ακρίβεια, είναι οι προκλήσεις που έχουμε από τους πολέμους, είναι οι δυσκολίες στην καθημερινότητα, είναι οι μεγάλες κυβερνητικές ανεπάρκειες σε μια σειρά ζητήματα και έτσι όπως λειτουργεί αυτή τη στιγμή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις» ανέφερε.

«Να μην πάμε σε διαδικασία πλήρους ρευστοποίησης»

«Όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε ένα βήμα προς τα μπροστά για να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση. Δε χωρά αμφιβολία ότι είναι μια πολύ αυστηρή πρόταση. Από την άλλη όμως, έχει ο καθένας και ιδίως ο πρόεδρος την ευθύνη να μην πάμε σε διαδικασία πλήρους ρευστοποίησης» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης, υπογραμμίζοντας πως η δική του βούληση είναι να παραμείνουν όλοι. «Και πιστεύω ότι μπορούμε να παραμείνουμε όλοι μαζί. Και πιστεύω ότι θα είναι ένα ολέθριο λάθος η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζω ότι όταν η Νέα Δημοκρατία το 2012 είχε βρεθεί σε δεινή εκλογική θέση και πήρε ιστορικά χαμηλό ποσοστό περίπου στο 19%, τότε όλοι μαζί συσπειρώθηκαν, επέστρεψαν στη Νέα Δημοκρατία κάποιοι που είχαν φύγει, μπήκαν όλοι μαζί μπροστά, κέρδισαν τις εκλογές, μετά έχασαν, αλλά συγκροτήθηκαν ξανά. Δηλαδή λειτούργησε ένα ένστικτο πολιτικής επιβίωσης στη Νέα Δημοκρατία που είναι η μεγάλη αντίπαλη παράταξη. Λοιπόν, επειδή βρισκόμαστε σε μια αντίστοιχα δύσκολη κατάσταση, πρέπει να επιδείξουμε το ίδιο ένστικτο πολιτικής αυτοσυντήρησης. Δεν υπάρχει περιθώριο» συμπλήρωσε.

«Το αντικειμενικό πρόβλημα που προκύπτει είναι μια κάκιστη εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στα μίντια, λες και συνεδριάζει σε έντονη κατάσταση η Πολιτική Γραμματεία, η Κεντρική Επιτροπή. Όλα τα κόμματα στο εσωτερικό τους έχουν αντιθέσεις. Κανένα κόμμα στο δημόσιο λόγο του δεν παρουσιάζει την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης ενώ σημείωσε πως οι διαφορές στο εσωτερικό είναι «συνθέσιμες».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μεγάλος πόλος της Αριστεράς, του ευρύτερου προοδευτικού και δημοκρατικού χώρου. Εκεί τοποθετείται και ιδεολογικά και πολιτικά. Έχει μια ηγεσία η οποία έναν μήνα που κέρδισε τις εκλογές. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να πάρουν τον αυτονόητο χρόνο για μικρότερο η περισσότερο διάστημα, να βρουν μια περπατησιά, έναν βηματισμό και να κριθούν. Κατά την άποψή μου, η κρίση γίνεται πάντα στο κοινωνικό πεδίο και όχι στο εσωκομματικό. Στις ευρωπαϊκές εκλογές για αρχή και στη συνέχεια στις εθνικές εκλογές. Και ο Αλέξης Τσίπρας όταν ανέλαβε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, πήρε χρόνο και κρίθηκε, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, λέω για τις πρόσφατες αλλαγές ηγεσίας στα κόμματα. Εν πάση περιπτώσει, έχουμε ένα αποτέλεσμα το οποίο πολιτικά ήταν καθαρό και η διαφορά του. Από εκεί και πέρα να εργαστούμε όλοι μαζί γιατί το μεγάλο εμείς νομίζω μας υπερβαίνει» είπε καταλήγοντας ο κ. Ζαχαριάδης.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Χανιά: Εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους οι δυο επιβάτες του ανεμόπτερου που έπεσε στη θάλασσα στο Μάλεμε

ΔΥΠΑ: 26-27 Ιανουαρίου στην Αθήνα οι πρώτες «Ημέρες Καριέρας» για το 2024

Άλλοι δυο νεκροί σε τροχαίο στο κέντρο της Αθήνας – 19χρονοι τα θύματα του σοκαριστικού δυστυχήματος στη Βούλα