eidhseis365.gr
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΙΡΟΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Μάνδρα μετράει τις πληγές της – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Ρόδο και Λακωνία

Κοινοποίηση

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν για τέταρτο συνεχόμενο βράδυ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Καμμένα σπίτια, καμμένη γη, ακόμα και τα μέταλλα έχουν μετατραπεί σε μία άμορφη μάζα στη Μάνδρα με την φωτιά να έχει αφήσει πίσω της εικόνα απόλυτης καταστροφής. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επαγρύπνηση για πιθανές αναζωπυρώσεις. Το πύρινο μέτωπο στη Δυτική Αττική είναι πλέον υπό έλεγχο, αλλά αυτό στη Ρόδο παραμένει ενεργό. Οι Αρχές βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή λόγω των ακραίων θερμοκρασιών, οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο νέων πυρκαγιών.

Μάνδρα

Σπίτια καμένα, νοικοκυριά που έγιναν στάχτη. Κατεστραμμένες περιουσίες. Χαμένοι οι κόποι μιας ζωής. Ο εφιάλτης επέστρεψε χθες στην Δυτική Αττική μετά από ξαφνική αναζωπύρωση. Οι πύρινες γλώσσες δεν άφησαν τίποτα όρθιο στην Αγία Σωτήρα. Αυτή η άμορφη μάζα σιδερικών είναι ό,τι απέμεινε από ένα τροχόσπιτο ενός κατοίκου.

Παρά την φαινομενικά ελεγχόμενη κατάσταση αυτή την ώρα και την άπνοια που επικρατεί στην περιοχή, υπάρχουν αμέτρητα σημεία που ακόμα καπνίζουν και διατηρούν τον κόκκινο συναγερμό στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Στο οδοιπορικό που κάνει η κάμερα της ΕΡΤ, στην περιοχή Τσακάλι της Μάνδρας, καταγράφεται το μέγεθος της καταστροφής. Η γη καπνίζει ακόμα ενώ εναέρια μέσα εξακολουθούν να επιχειρούν. Οι κάτοικοι επιστρέφουν στα σπίτια τους.

Τον πυροσβέστη που υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου εν ώρα υπηρεσίας και νοσηλεύεται στο 251 ΓΝΑεροπορίας επισκέφτηκε το πρωί ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

«Αυτή την ώρα είναι σε ύφεση όλο το κομμάτι της πυρκαγιάς Αντιμετωπίσαμε συνθήκες οι οποίες πολύ απλά υπερβαίνουν τις δυνάμεις ενός μηχανισμού δασοπυρόσβεσης. Χρησιμοποιήθηκαν όλες οι μέθοδοι κατάσβεσης όπως είναι το αντι – πυρ και ανοίγουμε αντιπυρικές ζώνες όλο το βράδυ» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικού Σώματος κ. Γιάννης Αρτοποιός.

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας σε συνεργασία με τα εμπλεκόμενα υπουργεία ανακοίνωσε 13 μέτρα για την στήριξη των πυρόπληκτων. Μεταξύ άλλων

Ρόδος

Αναζωπύρωση σε μέτωπο δυτικά του προφήτη Ηλία στην Ρόδο το μεσημέρι της Παρασκευής (21/7). Πρόκειται για ένα μέτωπο που αντιμετωπίστηκε χθες και προχθές.

Λακωνία

Σοβαρή αναζωπύρωση και στη Λακωνία. Υπενθυμίζεται ότι σε ύφεση παρέμενε μέχρι πριν από λίγο το πύρινο μέτωπο στην περιοχή Λευκοχώματος – Δαφνί Λακωνίας που ξέσπασε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης και χθες σημειώθηκε σημαντική αναζωπύρωση. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας προσπαθούσαν να σβήσουν και τις μικρές εστίες ώστε να περιορίσουν τις πιθανότητες αναζωπυρώσεων.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο, Σάββατο 22/7

Πολύ υψηλός είναι αύριο, Σάββατο (21/6) ο κίνδυνος πυρκαγιάς σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Η Μάνδρα μετράει τις πληγές της – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Ρόδο και Λακωνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

«Ξέρουν για την ακρίβεια, αλλά»: Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο «στόχαστρο»

Ο Ολυμπιακός θα κινηθεί νομικά κατά του οπαδού

Ομόφωνο «όχι» από την Ιεραρχία της Εκκλησίας για γάμο και τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια