eidhseis365.gr
5a21e704e2fae2bcf6c3ab996f7c08b6 Xl
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έλεγχοι για καρτέλ στα πρακτορεία διοργάνωσης σχολικών εκδρομών

Κοινοποίηση

Αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε ταξιδιωτικά γραφεία έκανε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, μετά από καταγγελίες για «συμπράξεις» στην αγορά οργάνωσης εκπαιδευτικών εκδρομών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων. Ουσιαστικά, μιλάμε για το ενδεχόμενο ύπαρξης καρτέλ, για τον καθορισμό των τιμών.

Οι έρευνες έγιναν σε εννέα ταξιδιωτικά γραφεία, που μεταξύ άλλων διοργανώνουν σχολικές εκδρομές, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας, που διατάχθηκε μετά από καταγγελίες, για ενδεχόμενη ύπαρξη καρτέλ.

Οι έλεγχοι εστιάζουν στο αν υπήρξε παραβίαση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού ή αν υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ των επιχειρήσεων, για τις τιμές, στις οποίες παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων αναφέρουν, ότι το κέρδος από τις σχολικές εκδρομές, είναι πάρα πολύ χαμηλό και υψηλού ρίσκου και θεωρούν, ότι δεν υπάρχουν παραβιάσεις. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην ανακοίνωσης της αναφέρει, ότι οι έλεγχοι, θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν και σε άλλες ταξιδιωτικές υπηρεσίες και εφόσον υπάρξουν παραβιάσεις, θα επιβληθούν πρόστιμα.

Πηγη:ERT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κυρανάκης: «Έρχεται νόμος για τις απάτες στο διαδίκτυο»

Market pass: Στις 15/9 οι αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και τα ποσά – Ποιοι δε χρειάζεται να υποβάλλουν αίτηση

Παναμάς: Ελπίδα για αποσυμφόρηση στη Διώρυγα