eidhseis365.gr
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Πατούλης: «Θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου στις εκλογές του Οκτωβρίου»

Κοινοποίηση

Ο Γιώργος Πατούλης λίγο μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σε ανακοίνωση αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα “σημαία ευκαιρίας” για προσωπική ανέλιξη. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα». Ο κ. Πατούλης τονίζει στη συνέχεια ότι αισθάνεται περήφανος για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική και καταλήγει σημειώνοντας ότι «το έργο αυτό δεν πρέπει να μείνει στη μέση γι’ αυτό στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Όλα τα χρόνια της πολιτικής και αυτοδιοικητικής μου διαδρομής, στήριζα πάντα τις σωστές κυβερνητικές επιλογές, όλων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μάλιστα, ως Περιφερειάρχης Αττικής, συνεργάστηκα αποτελεσματικά με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παράγοντας θετικό έργο προς όφελος των πολιτών της Αττικής.

Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα «σημαία ευκαιρίας» για προσωπική ανέλιξη. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα.

Θέλω να τονίσω πως πάνω από όλα, σέβομαι τον κόσμο της παράταξής μου αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, που διαχρονικά με στηρίζουν στην πολιτική μου πορεία. Στην αυτοδιοικητική και επιστημονική μου διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια, προτεραιότητά μου ήταν πάντα να βρίσκομαι διαρκώς, δίπλα στον πολίτη. Αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον.

Αισθάνομαι περήφανος για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική, το οποίο είναι αποτέλεσμα ενός σοβαρού σχεδιασμού και μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας.

Το έργο αυτό δεν πρέπει να μείνει στη μέση γι’ αυτό στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ανακοινώθηκε και επίσημα η υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά με τη στήριξη της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής. Είχαν προηγηθεί διαβουλεύσεις το Σαββατοκύριακο με τον Νίκο Χαρδαλιά να βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό, καθώς πρόκειται για προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη δεδομένου ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι ένας πολιτικός με μακρά θητεία στην αυτοδιοίκηση, ο οποίος έχει δοκιμαστεί σε κρίσιμα πόστα.

Για την εξέλιξη που προέκυψε μετά το πολιτικό διαζύγιο της ΝΔ με τον νυν περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη ρωτήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος δήλωσε ότι η ΝΔ ελπίζει ότι η απόφαση του πρωθυπουργού θα γίνει σεβαστή από τον Γιώργο Πατούλη και τα στελέχη του συνδυασμού του καλούνται να συστρατευτούν με τη νέα προσπάθεια. Ενώ ερωτηθείς εάν ο κος Πατούλης θα διαγραφεί από τη ΝΔ σε περίπτωση που κατέβει στις εκλογές αυτόνομα ο Παύλος Μαρινάκης απέφυγε να απαντήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να συναντηθεί αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα θα επισκεφθεί τη Μυτιλήνη όπου και θα μιλήσει σε εκδήλωση για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή για τη θέση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κλείνει το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» για εργασίες

Οι αγρότες θέλουν να είναι στα χωράφια όχι στα μπλόκα

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Δεν θα τελούσα γάμο ομόφυλων ζευγαριών σε εκκλησία»