eidhseis365.gr
Androylakhs Hrakleio1 E1678994778590
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση φρόντισε να συμπίπτει η αύξηση του κατώτατου μισθού με τις ευρωεκλογές

Κοινοποίηση

Την πρακτική της σύνδεσης της αύξησης του κατώτατου μισθού με τις… ευρωεκλογές κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας την σχετική τροπολογία που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε την κυβερνητική μεθόδευση λέγοντας πως «για μία ακόμη χρονιά τροποποιείτε την διαδικασία έτσι ώστε όλως τυχαίως να συμπίπτει με τον εκλογικό κύκλο». Τόνισε πως  «δεν μπορεί οι χαμηλόμισθοι να είναι όμηροι πολιτικών επιλογών» και υπενθύμισε την θέση του ΠΑΣΟΚ ώστε «ο ορισμός του κατώτατου μισθού να επανέλθει στους κοινωνικούς εταίρους και στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας».

Ο Νίκος Ανδρουλακης επισήμανε στην ομιλία του πως το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την οπαδική βία επισημαίνοντας όμως ότι δεν αρκεί και δεν αντιμετωπίζει το σοβαρό αυτό ζήτημα συνολικά. Όπως είπε «στηρίζουμε επί της αρχής πρέπει όμως να υπάρξει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα εντός και εκτός γηπέδων»

Αναφερόμενος στην αποτελεσματικότητα της αντιμετώπισης της οπαδικής βίας και της εγκληματικότητας συνολικά ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για «αποτυχία της κυβέρνησης». Λέγοντας πως «δεν έχετε την πολιτική βούληση για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα της οπαδικής βίας και της εγκληματικότητας».

Σημείωσε ότι η υφιστάμενη νομοθεσία είναι αυστηρή αναρωτώμενος «γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν εφαρμόσατε το πλαίσιο;» ενώ στηλίτευσε το «φιάσκο με τους Κροάτες χούλιγκανς» που, όπως τόνισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση «τους αφήσατε να κάνουν παρέλαση και να φτάσουν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ». Ειδικά για την απόφαση του κλεισίματος των γηπέδων για δύο μήνες αναφέρθηκε σε «επικοινωνιακή απόφαση δίχως καμία στόχευση» με την «τιμωρήσατε τους κανονικούς φιλάθλους». Έθεσε μάλιστα το ερώτημα του ποια ήταν η χρησιμότητά της αφού τα γήπεδα άνοιξαν δίχως να έχει αλλάξει τίποτε.

Ασκώντας κριτική στο νομοσχέδιο ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε πως «δεν αντιμετωπίζει συνολικά το πρόβλημα της οπαδικής βίας» αλλά «κάνει ακριβώς το αντίθετο και είναι ανεπαρκές». Σημείωσε ότι «αγγίζει μόνο μια μικρή πτυχή του προβλήματος» σημειώνοντας «δεν υπάρχει μέριμνα για τα οπαδικά επεισόδια εκτός αθλητικών χώρων» και αντιμετωπίζει το θέμα της οπαδικής βίας «ως ασύνδετο με άλλα φαινόμενα βίας και το οργανωμένο έγκλημα».

Παραθέτοντας την θέση του ΠΑΣΟΚ είπε πως «το ζήτημα της βίας στον χώρο του αθλητισμού είναι σύνθετο και πολύπλοκο» και γι αυτό «απαιτείται ένα συνολικό σχέδιο και όχι τα σημερινά ημίμετρα». Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε «τασσόμαστε υπέρ ενός σχεδίου δράσης προϊόν ευρείας διακομματικής συναίνεσης με βάης το τρίπτυχο πρόληψη- έλεγχος-τιμωρία». Μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις λέγοντας πως «όποιος έχει εμπλακεί σε περιστατικά βίας και εγκληματικών ενεργειών να του απαγορευθεί ισόβια η είσοδος σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα. Αυτό θα λειτουργήσει άμεσα και αποτρεπτικά την νέα γενιά». Πρόσθεσε πως «πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις για να αποφεύγεται  ο συνωστισμός» στα γήπεδα. Τόνισε επίσης την ανάγκη για «ουσιαστική εξυγίανση του χώρου του ποδοσφαίρου» σημειώνοντας πως «έχουμε καταθέσει δέσμη προτάσεων». 

ΠΗΓΗ: NEWS24|7

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κίνα: Ο Σι Τζινπίνγκ ζητεί και παίρνει τη στήριξη της Ρωσίας σχετικά με την Ταϊβάν

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Ύποπτο αντικείμενο έξω από το εβραϊκό μουσείο

Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Αναμένεται να επανέλθει το 2024 στα επίπεδα προ πανδημίας