eidhseis365.gr
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανάλυση για το πλάνο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Ποια μέτρα στήριξης και μεταρρυθμίσεις αναμένονται

Κοινοποίηση

Ο διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Γιάννης Τρουπής, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων των 18:00 και τον Γιώργο Κουβαρά αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης και τις μεταρρυθμίσεις που αναμένονται να εξαγγελθούν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη ΔΕΘ.

Όπως είπε «οι εποχές που εκάστοτε πρωθυπουργός ανέβαινε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και ως άλλος μάγος της οικονομίας έβγαζε από το καπέλο τους λαγούς, νομίζω ότι έχει περάσει ανεπιστρεπτί εποχή και θα έλεγα ευτυχώς. Νομίζω ότι πλέον η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και η εκεί παρουσία του εκάστοτε πρωθυπουργού ήταν συνυφασμένη με την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, κυρίως στο κομμάτι της οικονομίας που πολλές φορές έμεναν στα λόγια. Μην κρυβόμαστε. Απλώς πήγαινε εκεί ο πρωθυπουργός, έλεγε πέντε τσιτάτα και έφευγε και δε θυμόταν κανένας την επόμενη χρονιά το τι είχε πει. Όμως φέτος εκτιμώ, τουλάχιστον αυτές οι πληροφορίες από το κυβερνητικό επιτελείο, ότι θα ζήσουμε μια άλλη ΔΕΘ. Η ομιλία του κυρίου Μητσοτάκη δεν θα είναι προσανατολισμένη στο να κερδίσει τις εντυπώσεις μέσα από μεγάλα λόγιαΠροφανώς και θα υπάρξουν ανακοινώσεις μέτρων στήριξης. Τα έχουμε ήδη παρουσιάσει από το EΡΤNEWS. Ας μην ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο κομμάτι από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος στον τομέα της οικονομίας ήδη νομοθετήθηκε από τη Βουλή, άρα ουσιαστικά το μεγάλο κομμάτι έχει κλείσει».

O Γιάννης Τρουπής πρόσθεσε ότι «το Μέγαρο Μαξίμου δεν θα θελήσει να διαταράξει την ισορροπία και την ηρεμία που υπάρχει εν πολλοίς στην οικονομία, καθώς όλα αυτά θα γίνουν στον αστερισμό της επενδυτικής βαθμίδας» και εξήγησε ότι το μήνυμα θα είναι και προς τις αγορές. «Ένα μήνυμα σταθερότητας και ηρεμίας διότι οι αγορές μας βλέπουν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις ο διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ ανέφερε ότι εκεί αναμένεται να δοθεί έμφαση από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ: «είμαστε στην αρχή μιας καινούργιας τετραετίας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα υπάρξουν λοιπόν αλλαγές. Η υγεία θα είναι μεγάλο κομμάτι, η λειτουργία ειδικά των νοσοκομείων, η περίθαλψη εκεί θα δώσει μεγάλο βάρος ο πρωθυπουργός[…] Η αντιμετώπιση των μεγάλων καθυστερήσεων στην απονομή της δικαιοσύνης. Μεγάλο θέμα, τεράστιο θέμα. Έχουν ειπωθεί πολλά, δεν έχουν γίνει πολλά και εκεί θα πρέπει να προσέξει η κυβέρνηση και εκεί θα αναφερθεί ο πρωθυπουργός. Επίσης μεγάλο κομμάτι θα αφορά τη Θεσσαλονίκη. Μην ξεχνάμε ότι η ομιλία γίνεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Έχουμε μάθει όλα τα τελευταία χρόνια η Θεσσαλονίκη είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι της ομιλίας. Άρα λοιπόν, νομίζω ότι για πρώτη φορά θα δοθεί μεγάλη έμφαση στη Θεσσαλονίκη και βεβαίως όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη βόρεια Ελλάδα».

Αναφερόμενος στην αυριανή συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή για τις πυρκαγιές ο κ. Τρουπής και σημείωσε ότι «δύο μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, πράγματι θα είναι το πρώτο μεγάλο crash test για την κυβέρνηση, διότι αμέσως μετά την ορκωμοσία της είχαμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που πλήγωσε τη χώρα μας, τις πυρκαγιές. Ανακοινώσεις θα έχουμε αύριο στο πλαίσιο αυτό από τον πρωθυπουργό για τον τρόπο λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας, γύρω από τα εναέρια μέσα, από τα drones, από την πυρασφάλεια, θα ακούσουμε τι έχει να πει ο πρωθυπουργός γι’ αυτό. Επίσης, πάντοτε υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις τοποθετήσεις των άλλων πολιτικών αρχηγών καθώς θα είναι μία από τις πρώτες φορές που θα έχουμε την ευκαιρία να τους ακούσουμε όλους μαζί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κ. Μητσοτάκης: Σε κυκλοφορία 250 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έως τις αρχές του 2024

Κ. Χατζηδάκης στο ECOFIN: Πρωτοπόρα η Ελλάδα στις απορροφήσεις και τις μεταρρυθμίσεις του Ταμείου Ανάκαμψης

Λάμψη και συγκίνηση στα Βραβεία «Καλλιρρόη»- Ποιες επώνυμες γυναίκες τιμήθηκαν